Extreem hoog dividend aandeel Novartis

Beleggers in het aandeel Novartis kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Novartis nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.14 CHF verwacht. Novartis 's dividendrendement ligt dus op 3.65 procent. Het gemiddelde dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 0.16 procent.

Historische dividendrendementen Novartis

Novartis zal morgen haar financiële resultaten over het voorbije kwartaal bekend maken. De omzet van het bedrijf uit Basel over dit jaar komt uit op 49.22 miljard CHF. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 48.62 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten Novartis in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 13.28 miljard CHF. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 5.77 CHF verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 14.89.

Recente koersdoelen rond de 175 CHF

RBC Capital Markets, UBS en Citigroup gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 198.6 miljard CHF. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel 3 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 96 CHF.

Historische beurskoersen aandeel Novartis

fundamenteel onderzoek novartis

Klikt u hier voor dividend aandeel Novartis. Om 11.10 staat het aandeel 0.28 procent hoger op 85.93 CHF.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.