Eni S.p.A. boort de Iberische energiemarkt aan via de overname van Aldro Energía

<

li> Eni gas e luce, een volledige dochteronderneming van Eni S.p.A. (NYSE: E), heeft een overeenkomst getekend met Grupo Pitma om Aldro Energía Y Soluciones SLU over te nemen voor een niet nader genoemd bedrag.

  • De overeenkomst omvat ook de overname van het backofficebedrijf Instalaciones Martìnez Dìaz S.L.U.
  • Door deze overname kan Eni gas e luce zijn aanwezigheid op de Europese markt uitbreiden, wat centraal zal staan in de strategie van ontwikkeling van zijn activiteiten.
  • Het bedrijf streeft ernaar zijn portfolio uit te breiden en in 2023 11 miljoen klanten te bereiken om niet alleen gas en elektriciteit aan te bieden, maar ook het volledige scala aan diensten met betrekking tot huis en energie.
  • Aldro Energía, gevestigd in Torrelavega, in de Noord-Spaanse regio Cantabrië, levert momenteel energie aan 250.000 klanten, voornamelijk in Spanje en Portugal, met een belangrijke focus op het segment van het midden- en kleinbedrijf.

    Fundamentals Eni

    Beleggers in het aandeel Eni kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Eni tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Italiaanse beurs. Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. De consensus van het dividend ligt op 40 cent per aandeel. Eni 's dividendrendement is dus 4.79 procent. Het gemiddelde dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een schamele 0.49 procent.

    Historische dividendrendementen Eni

    Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Rome volgens de analisten uit op 55.05 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 69.88 miljard euro verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Eni in beeld plus taxaties 2020

    financiële analyse

    Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 650 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een verlies per aandeel van 16 cent verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -52.19.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 30.08 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel 29 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 13 euro.

    Historische koersen Eni

    financiële analyse eni

    Klikt u hier voor dividend aandeel Eni. Om 17.40 koerst het aandeel 2.29 procent lager op 8.35 euro.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.