Groei van Apple gunstig voor veel andere bedrijven

Er worden wereldwijd steeds meer Apple producten verkocht. Het product staat voor goede kwaliteit, waardoor veel klanten die een computer, laptop, tablet of smartphone aanschaffen, kiezen voor dit merk. Doordat mensen steeds meer thuiswerken en online lessen volgen, groeit hun behoefte aan kwalitatief goede smartapparatuur. Een extra Apple McBook of iPad is soms onmisbaar als meerdere leden van het gezin tegelijkertijd thuis aan het werk zijn of lessen volgen. Ook voor ontspanning en gaming gebruiken ze bij voorkeur goede en betrouwbare apparatuur. Daarnaast wordt ook voor activiteiten en sport buitenshuis bijvoorbeeld vaker een Apple Smartwatch aangeschaft.

Niet alleen Apple zelf profiteert van deze groeiende markt: ook de hightech bedrijven waar Apple direct mee samenwerkt, liften mee op het succes van hun partner in deze specifieke technologie. Daarnaast heeft de verkoop van Apple producten duidelijk invloed op de winst van vele andere commerciële bedrijven.

Tweedehandsmarkt en gelicentieerde verkopers

Apple producten hebben met hun goede kwaliteit een lange levensduur. Er is een grote groep mensen die graag meegaat met de nieuwste technologie en daarom hun producten steeds vervangt wanneer er een nieuwere versie te koop is. Hierdoor is er een grote tweedehands markt ontstaan van Apple producten. Als de omzet van Apple groeit, zien de resellers ook een duidelijke toename in de verkoop van hun producten.

In België is er maar één Apple Store, in Brussel. Liefhebbers van Apple producten kunnen terecht bij officiële verkooppunten die een licentie hebben om deze producten te verkopen. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Switch, dat zijn klanten een uitgebreid aanbod biedt aan Apple producten en accessoires. Deze leverancier is niet alleen verkoper van de allernieuwste producten, maar werkt ook als reseller van gebruikte en gereviseerde apparaten. Ook bedrijven als Switch profiteren mee van de groeiende omzet van Apple zelf.

Verzekeringsmaatschappijen

Apple staat voor kwaliteit waar mensen graag iets meer voor betalen. Smartapparaten zijn tegenwoordig onmisbaar, zowel thuis als buitenshuis. Deze, soms kwetsbare, apparaten worden dan ook overal mee naartoe genomen. Veel mensen kiezen ervoor om een kostbare toestel, zoals een iPhone, iPad of Apple Watch, te verzekeren tegen diefstal of schade door onvoorziene gebeurtenissen.

Verzekeringsmaatschappijen als Celside springen hierop in. Celside biedt bijvoorbeeld speciale verzekeringspakketten voor smartapparaten die naar wens samen te stellen zijn. Klanten maken hiervan gebruik om hun kostbare apparaten optimaal en zorgeloos te kunnen gebruiken. Ook deze bedrijven profiteren dan ook van de stijgende verkoop van Apple producten.

Fabrikanten en verkopers van accessoires

Bij de nieuwste versies van de Apple iPhones worden er geen opladers en oortelefoontjes meer bijgeleverd. Hierdoor kunnen andere bedrijven met hun aanbod inspringen op de groeiende vraag naar deze producten. Een bedrijf als Belkin heeft een groot marktaandeel en een optimale positie op de markt met de speciaal voor de iPhones ontworpen draadloze opladers en koptelefoons.

Ook bedrijven die hoesjes voor iPhones ontwerpen, profiteren van de groei van Apple. Gebruikers van een waardevol apparaat als een iPhone willen dit product graag beschermen door middel van een stevig hoesje. Daarnaast zijn alle modellen net even iets anders, zodat ook de ontwikkeling van de hoezen door blijft gaan wanneer er steeds nieuwe modellen iPhones gemaakt worden. Ook in deze sector groeit de verkoop als er meer Apple producten worden verkocht.

Postorderbedrijven en koeriersdiensten

Er worden veel Apple producten online besteld. Zeker op dit moment nu veel mensen meer aan huis gebonden zijn, wordt er ontzettend veel op internet gewinkeld. Een bedrijf als Amazon profiteert ook van de toegenomen vraag naar Apple producten. Ook de koeriersdiensten die ervoor zorgen dat het product op de plaats van bestemming komt, hebben meer klanten naar gelang er meer besteld wordt.

Telecombedrijven

Telecombedrijven verkopen iPhones, maar dit is niet de enige reden waarom ze winst maken op de iPhone. Er zijn abonnementen waarbij de telefoon in het pakket wordt aangeboden. Liefhebbers van Apple zullen zeker beïnvloed worden door de keuze aan iPhones die een telecombedrijf heeft.

Een klant hoeft niet de aanschafprijs van een het allernieuwste model ineens te betalen, maar betaald maandelijks een bedrag voor het abonnement waarbij hij gebruik maakt van de iPhone. Voor klanten kan dit een goede reden zijn om over te stappen. Ook deze telecombedrijven zien dankzij Apple zo hun omzet stijgen.