EU nadert goedkeuring van Siemens Healthineers $ 16 miljard Varian-overname

 • De antitrustregelgevers van de Europese Unie staan op het punt om voorwaardelijk goedgekeurd aan Siemens Healthineers (OTC: SEMHF) $ 16 miljard over te nemen van Varian Medical Systems Medical (NYSE: VAR), volgens een rapport van Reuters.
 • Het groene licht van de EU-antitrustregelgever komt nadat Siemens vorige maand had aangeboden om de concurrentiekwesties van de regelgever rond interoperabiliteit aan te pakken, zei Reuters, daarbij verwijzend naar bekende mensen.
 • De deadline van de EU-regulator om een beslissing te nemen is vrijdag 19 februari.

  Siemens Healthineers fundamentals

  Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Erlangen volgens de analisten uit op 15.66 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 14.46 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Siemens Healthineers in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyses

  De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 1.84 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 1.69 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 28.03 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 90 cent. Siemens Healthineers 's dividendrendement komt hiermee op 1.9 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een summiere 0.17 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 47.34 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 20 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 29 en de 50 euro.

  Historische koersen Siemens Healthineers

  aandelenanalyses siemenshealthineers

  Klikt u hier voor dividend aandeel Siemens Healthineers. Om 17.35 koerst het aandeel 0.63 procent lager op 47.37 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.