Accenture neemt Edenhouse over, waardoor de mogelijkheden van SAP Cloud toenemen

 • Accenture (ACN) heeft Edenhouse overgenomen, een in het VK gevestigde onafhankelijke SAP-partner.
 • Door de overname worden de mogelijkheden van Accenture in het VK vergroot om tegemoet te komen aan de versnelde vraag naar de cloudgebaseerde oplossingen van SAP . Edenhouse's team van 220 professionals zal toetreden tot de SAP Business Group van Accenture in het VK om het lokale bedrijf te ondersteunen en tegelijkertijd te profiteren van toegang tot wereldwijde middelen en vaardigheden.
 • Edenhouse, opgericht in 2008 en een platinapartner van SAP , is gespecialiseerd in de verkoop, implementatie, ondersteuning en hosting van SAP-producten en -diensten aan middelgrote bedrijven.
 • De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

  Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Dublin volgens de analisten uit op 47.81 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 44.33 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Accenture in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  Accenture Utrecht Papendorp ©

  Accenture
  Accenture


  De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 5.3 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 8.22 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 31.32.

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 3.51 dollar. Accenture 's dividendrendement ligt dus op 1.36 procent. Het doorsnee dividend van de IT-bedrijven ligt op een schamele 0.26 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 163.69 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 23 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 137 en de 271 dollar.

  Historische koersen Accenture voorbije 10 jaar

  aandelenanalyse accenture

  Klikt u hier voor dividend aandeel Accenture. Om 18.50 stond het aandeel 0.28 procent hoger op 257.47 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.