General Motors ziet autoverkoop dalen in Europa

Het Amerikaanse General Motors heeft over eerste negen maanden van dit jaar een daling laten zien in de verkopen van auto’s in Europa. General Motors meldde dat de daling in de verkoop van auto’s in Europa vooral te wijten is aan de hogere brandstofprijzen en de mondiale kredietcrisis. Analisten reageren teleurgesteld op de cijfers.

Cijfers
General Motors had te maken met een daling van de autoverkopen 1,9% ten opzichte van vorig jaar. In totaal werden er 1,62 miljoen auto’s verkocht die onder het label van General Motors vallen. De verkoop van Opel en Saab viel terug, maar Chevrolet verkocht wel weer beter.

Topman van General Motors Europa, Carl-Peter Forster meldde dat consumenten in Europa voorzichtiger en terughoudender zijn geworden met de aanschaf van een nieuwe auto.

Eén van de grootste merken van General Motors , het Duitse Opel verkocht 6,1% minder auto’s en het Zweedse Saab liet eveneens dalende verkoopcijfers zien. Chevrolet verkocht echter wel meer auto’s. Vooral de zuinigere modellen verkochten beter over de eerste negen maanden van dit jaar. Het marktaandeel van General Motors was gedurende deze periode eveneens gezakt en liep terug tot 9,3%.

Het aandeel General Motors noteert momenteel op 6,91 dollar. Het aandeel heeft zwaar te lijden onder de teruglopende autoverkopen en economie en de daarmee samenhangende kredietcrisis.

Fundamentals
Het aandeel General Motors krijgt 2 koop-, 7 houd- en 11 verkoopadviezen. Het gemiddelde koersdoel van General Motors is 20,17 dollar.

De consensus van de analisten over de winst per aandeel General Motors is -17,61 dollar. Het dividend is volgens voorlopige raming 1,00 dollar. De koers-winstverhouding is negatief en is voorlopig op basis van de huidige koers -2,54.