Beyond Meat maakt met enorme deals met McDonald's en Yum Brands

  • De aandelen van Beyond Meat (NASDAQ: BYND) stegen fors na de aankondiging van een driejarige wereldwijde strategische overeenkomst met McDonald's (NYSE: MCD).
  • Volgens de voorwaarden van de deal wordt Beyond Meat de voorkeursleverancier van McDonald's voor de pasteitjes in de McPlant-burger.
  • Beyond Meat kondigde ook een wereldwijd strategisch partnerschap aan met Yum Brands (NYSE: YUM) om samen te werken aan wat het noemt "smakelijke en innovatieve menu-items op basis van plantaardige eiwitten" die alleen te vinden zijn bij KFC, Pizza Hut en Taco Bell in de komende jaren.

    Fundamentals Beyond Meat

    Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit El Segundo op 586.78 miljoen dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 406.79 miljoen dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Beyond Meat in beeld plus taxaties 2020

    beurskoers

    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettoverlies van 9 miljoen dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een verlies per aandeel van 16 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -909.25 te liggen.

    Voor dit jaar verwachten de analisten dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de voedingsbedrijven ligt op een schamele 0.94 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 8.96 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 62 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 48 en de 221 dollar.

    Historische koersen Beyond Meat 2007-2021

    beurskoers beyondmeat

    Klikt u hier voor dividend aandeel Beyond Meat. Het aandeel sloot vrijdag op 145.48 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.