Tesla stelt levering van nikkel veilig

 • Tesla kwam donderdag overeen om samen te werken met een nikkelmijn in Nieuw-Caledonië in een poging om meer van de hulpbron veilig te stellen, wat essentieel is voor de productie van lithium-ionbatterijen in elektrische auto's.
 • Tesla wordt naar verwachting industrieel adviseur bij de Goro-mijn van het eiland in de Stille Oceaan, die eigendom is van de Braziliaanse mijnbouwgigant Vale en een Frans overzees gebied is.
 • Naar verluidt zal de fabrikant van elektrische auto's helpen met product- en duurzaamheidsnormen en nikkel kopen voor zijn batterijproductie, zo bleek uit een overeenkomst met de Nieuw-Caledonische regering.
 • De verandering komt temidden van de groeiende bezorgdheid over de vraag naar nikkel, aangezien de versnelling van de productie van elektrische voertuigen kan leiden tot lage voorraden.

  Tesla fundamentals

  De omzet van het bedrijf uit Palo Alto over dit jaar komt uit op 48.09 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 31.54 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Tesla Tilburg productiecentrum ©

  Tesla
  Tesla


  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 4.53 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4.12 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 136.65 te liggen.

  Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een magere 1.36 procent.

  Laatste taxaties rond de 545 dollar

  UBS , Sanford C. Bernstein & Co en RBC Capital Markets gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 509.52 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 363 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 70 en de 900 dollar.

  Historische koersen Tesla afgelopen 10 jaar

  historische koersen teslamotors

  Klikt u hier voor dividend aandeel Tesla Motors. Het aandeel staat om 17.51 13.91 procent hoger op 563 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.