WuXi Biologics verwerft productiefaciliteiten van Pfizer China

Ruim 50k m2 aan faciliteiten verkocht door Pfizer

 • WuXi Biologics (2269.HK), een wereldwijd bedrijf met toonaangevende open-access biologische technologieplatforms, kondigde aan dat het een aandelenovereenkomst is aangegaan met Pfizer China om ook zijn ultramoderne productiefaciliteiten voor biologische geneesmiddelen te verwerven als zijn beroepsbevolking in Hangzhou, China.
 • De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2021 worden afgerond, wat de commerciële capaciteiten voor Drug Substance (DS) en Drug Product (DP) voor WuXi Biologics (WXXWY) onmiddellijk zal versterken om aan de stijgende productievereisten te voldoen.
 • De ultramoderne faciliteiten van 50.000 m2, GMP operationeel sinds 2018, omvat DS-capaciteiten uitgerust met 2x2000L bioreactoren voor eenmalig gebruik uitbreidbaar tot 4x2000L (MFG20) en DP-capaciteiten voor het vullen van injectieflacons (DP9) en voorgevulde injectiespuiten (DP10).
 • Dr. Chris Chen, CEO van WuXi Biologics, merkte op: "We zijn verheugd om met Pfizer samen te werken en de nieuwe biologische productiefaciliteiten in Hangzhou toe te voegen aan ons wereldwijde netwerk om tegemoet te komen aan de stijgende productie-eisen voor late-stage en commerciële projecten als gevolg van het succes van onze Win-the-Molecule-strategie. Wereldwijd zijn DS- en vooral DP-capaciteiten nu dringend nodig. De overname zal ons in staat stellen om onze wereldwijde partners beter in staat te stellen biologische geneesmiddelen van topkwaliteit te ontwikkelen en te produceren ten behoeve van patiënten over de hele wereld. "

  De omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar komt uit op 62.21 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 41.91 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Pfizer Rotterdam noord ©

  Pfizer
  Pfizer


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 18.97 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 3.31 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 10.73.

  Fors dividend Pfizer

  De consensus van het dividend ligt op 1.56 dollar per aandeel. Pfizer 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4.39 procent. Het doorsnee dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 0.38 procent.

  Meest recente koersdoelen rond de 39 dollar

  Goldman Sachs , DZ Bank en KBC Securities gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 196.62 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 35 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 26 en de 43 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Pfizer

  historische koersen pfizer

  Klikt u hier voor dividend aandeel Pfizer. Het aandeel staat om 17.38 1.21 procent hoger op 35.53 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.