Pfizer krijgt grote covid-19 opdracht Amerikaanse leger

 • Het Pentagon zei maandag dat het Amerikaanse leger Pfizer (NYSE:PFE) een contract ter waarde van $ 3,5 miljard heeft toegekend voor de productie van 500 miljoen doses van het vaccin dat door het bedrijf is ontwikkeld in samenwerking met BioNTech (NASDAQ:BNTX), New York Post rapporten.
 • De vaccinleveringen zullen tegen het einde van volgend jaar bestemd zijn voor distributie over de hele wereld. Het op messenger-RNA gebaseerde vaccin van Pfizer werd in december vorig jaar de eerste COVID-19-injectie die de FDA-autorisatie voor noodgebruik won.
 • Een paar dagen later verhoogde de Amerikaanse regering haar bestelling voor het vaccin met 100 miljoen doses, waardoor het totale aantal bestellingen op 200 miljoen doses kwam.
 • In juni werd gemeld dat Pfizer (PFE) ermee instemde de federale overheid te voorzien van 500 miljoen doses van het vaccin met een optie voor nog eens 200 miljoen doses.
 • Het bedrijf was van plan om de leveringen zonder winstoogmerk te doen, in tegenstelling tot de $ 19,50 per opname die de VS in het oorspronkelijke contract betaalde.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit New York City volgens de analisten uit op 81.23 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 41.91 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyses

  Pfizer Rotterdam noord ©

  Pfizer
  Pfizer


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 23.42 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4.12 dollar verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 11.24 te liggen.

  Fors dividend Pfizer

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.57 dollar verwacht. Pfizer 's dividendrendement komt hiermee uit op 3.39 procent. Het gemiddelde dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 1.36 procent.

  Recentste taxaties rond de 43 dollar

  Goldman Sachs , JP Morgan en Barclays gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 256.28 miljard dollar. 33

  Koershistorie Pfizer van 2007 tot 2021

  aandelenanalyses pfizer

  Het aandeel staat om 22.02 2.01 procent hoger op 46.31 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.