ABN AMRO tevreden over strategie Intel

De nieuwe strategie die CEO Pat Gelsinger van Intel recent naar buiten bracht stemt de analisten van ABN AMRO tevreden. Intel breidt haar onderzoeken voor nanotechnologie voor halfgeleiders verder uit en gebruikt ook fabrieken voor derden.

"Voor heel 2021 komt de omzet volgens de onderneming uit op 76,5 miljard dollar. Dit is inclusief de NAND-activiteiten. De investeringen komen uit tussen 19 miljard dollar en 20 miljard dollar. Dit is een bewijs voor de toewijding van Intel wat betreft de fabricage van halfgeleiders. Het gebruik van EUV lithography in het 7-nm proces zal meer dan verdubbelen ten opzichte van de oorspronkelijke plannen. Dit is volgens ons een van de belangrijkste mededelingen tijdens de presentatie" aldus de analisten.

Intel verwachtingen

Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Santa Clara volgens de analisten uit op 72.4 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 77.87 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 18.78 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4.6 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 13.49 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.38 dollar verwacht. Intel 's dividendrendement komt dus op 2.22 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een magere 0.68 procent.

Jongste koersdoelen rond de 65 dollar

KBC Securities, Credit Suisse en Susquehanna gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 266.15 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 24 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 44 en de 67 dollar.

Koershistorie Intel 2007-2021

historische koersen intel

Klikt u hier voor dividend aandeel Intel. Het aandeel sloot woensdag op 62.04 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.