Tesla doet beroep op de federale order om Musk-tweet

  • Tesla (NASDAQ: TSLA) gaat in beroep tegen het bevel van een federale instantie om een Twitter-bericht dat vakbondsorganisatie ontmoedigt, te verwijderen uit het account van CEO Elon Musk.
  • De National Labour Relations Board heeft vastgesteld dat een tweet van Musk in mei 2018 werknemers onwettig bedreigde met het verlies van aandelenopties als ze besloten zich te laten vertegenwoordigen door een vakbond en beval de tweet te verwijderen.
  • Tesla's beroep is vrijdag ingediend bij het 5e Amerikaanse Circuit Court of Appeals in New Orleans.
  • Musk's tweet uit 2018: "Niets houdt het Tesla-team in onze autofabriek tegen van de stemvakbond. Zou dit kunnen doen als ze wilden. Maar waarom zou je vakbondsrechten betalen en voor niets aandelenopties opgeven? was UAW en iedereen krijgt al gezondheidszorg. "

    Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Palo Alto volgens de analisten uit op 49.07 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 31.54 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

    aandeel

    Tesla garages Tilburg Noord ©

    Tesla
    Tesla


    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.77 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4.28 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een zeer royale 172.63 uit.

    Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een relatief royale 2.75 procent.

    Laatste taxaties rond de 743 dollar

    De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Credit Suisse , Jefferies & Co. en UBS

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 668.66 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 396 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 135 en de 900 dollar.

    Historische beurskoersen aandeel Tesla

    aandeel teslamotors

    Het aandeel sloot donderdag op 738.85 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.