Thermo Fisher neemt PPD over (17 mrd)

 • Thermo Fisher Scientific (NYSE: TMO) heeft ingestemd om PPD, Inc. (NASDAQ: PPD) over te nemen voor een totale contante prijs van $ 17,4 miljard plus een nettoschuld van $ 3,5 miljard.
 • De koopsom van $ 47,50 per aandeel geeft een premie van ~ 24% ten opzichte van de slotkoers van PPD op dinsdag aan, nadat zijn aandelen ~ 12% stegen als reactie op marktspeculaties over de deal.
 • PPD zal deel uitmaken van Thermo Fisher's Laboratory Products and Services-segment met geschatte synergieën van ~ $ 125 miljoen in het derde jaar na de afsluiting die tegen het einde van 2021 wordt verwacht, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen.
 • De overname zal onmiddellijk bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel van Thermo Fisher, die $ 1,40 toevoegt in de eerste 12 maanden na afsluiting.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Waltham volgens de analisten uit op 35.5 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 32.22 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Thermo Fisher Scientific in beeld plus taxaties 2020

  fundamenteel onderzoek

  Thermo Fisher Scientific Fisher Eindhoven Nederland ©

  Thermo Fisher Scientific
  Thermo Fisher Scientific


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 8.73 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 22 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 21.93 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 97 cent. Thermo Fisher Scientific 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 0.2 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de gezondheidsproducten- en diensten levert een beperkt dividendrendement van circa 1.46 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 192.34 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 51 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 316 en de 533 dollar.

  Historische koersen Thermo Fisher Scientific

  fundamenteel onderzoek thermofisherscientific

  Het aandeel staat om 16.27 0.58 procent lager op 482.36 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.