Mastercard neemt Ekata over

  • Mastercard (MA) vergroot zijn inspanningen op het gebied van identiteitsverificatie en verwierf Ekata met hoofdkantoor in Seattle voor $ 850 miljoen; Digitale identiteit is een fundamenteel onderdeel van de meerlagige benadering van beveiliging door Mastercard .
  • Ekata werkt met een breed scala aan wereldwijde handelaren, financiële instellingen, reisorganisaties, marktplaatsen en digitale valutaplatforms.
  • Ekata's identiteitsverificatiegegevens, machine learning-technologie en wereldwijde ervaring in combinatie met de fraudepreventie- en digitale identiteitsprogramma's van Mastercard zullen bedrijven helpen om zelfverzekerd te weten wie hun klanten zijn en op hun beurt die klanten helpen om veilig online te communiceren.
  • De transactie zal naar verwachting binnen de komende zes maanden worden afgerond.
  • Mastercard verwacht niet dat deze overname haar activiteiten gedurende meer dan twee jaar zal verwateren.

    Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Purchase volgens de analisten uit op 18.14 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 15.3 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Mastercard in beeld plus taxaties 2020

    koersdata

    Mastercard Reykjavik IJsland Nederland ©

    Mastercard
    Mastercard


    De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 7.98 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 8.08 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 47.45 te liggen.

    Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1.61 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 0.42 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de financiële dienstverleners ligt op een prima 2.64 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 381.85 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 51 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 253 en de 390 dollar.

    Historische beurskoersen Mastercard

    koersdata mastercard

    Om 16.02 stond het aandeel 0.75 procent hoger op 383.36 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.