United Technologies ligt goed bij analisten

Het Amerikaanse United Technologies heeft in het derde kwartaal een stijging van de nettowinst van 6% behaald. De winst per aandeel van het bedrijf steeg met 10%. De omzet van het Amerikaanse technologiebedrijf liet eveneens een stijging zien en kwam uit op een stijging van 7%. Analisten reageren positief op de cijfers.

Resultaten
De nettowinst steeg in het derde kwartaal met 6% tot een niveau 1,27 miljard dollar. In dezelfde periode vorig jaar werd er door het concern een nettowinst geboekt van 1,19 miljard dollar. De winst per aandeel klom van 1,21 dollar naar 1,33 dollar een stijging van 10%. Analisten gingen uit van een winst per aandeel van 1,31 per aandeel.

De omzet van het bedrijf liet een stijging zien van 7% tot 14,8 miljard dollar. United Technologies gaat voor de rest van het boekjaar 2008 ervan uit dat de winst per aandeel uitkomt op 4,90-4,95 dollar. Het bedrijf had eerder de indicatie afgegeven dat het een winst per aandeel zou boeken van 4,80 dollar. Analisten rekenen vooralsnog op een winst per aandeel van 4,92 dollar.

Fundamentals
Het Amerikaanse United Technologies krijgt 9 koopadviezen en 1 houdadvies. Daarnaast krijgt het bedrijf 0 verkoopadviezen toebedeeld. Het gemiddelde koersdoel van United Technologies is 74,43 dollar. De slotkoers van gisteren noteerde 52,88 dollar.

De consensus van de analisten over de winst per aandeel van United Technologies is 4,95 dollar. Het bedrijf keert een dividend uit aan zijn aandeelhouders van 1,17 dollar. De koers-winstverhouding is volgens voorlopige raming uitgekomen op 10,68.