Tesla stopt met bitcoin

Elon Musk is geen onbekende in de wereld van twitter, zijn tweets hebben keer op keer de aandelenkoers van Tesla doen dansen. Onlangs kondigde de CEO van Tesla via een tweet aan dat Tesla het gebruik van Bitcoins voor de aankoop van zijn auto's voor onbepaalde tijd opschortte, daarbij verwijzend naar de reden dat de mijnbouw en transacties van de cryptocurrency fossiele brandstofintensief waren, en het milieu zijn tol eist vanwege het genoemde activiteit.

De aandelenmarkt reageerde natuurlijk op de tweet, waar de aandelenkoers van Tesla 4,42% daalde en sloot op $ 589,89 op NASDAQ en Bitcoin meer dan 11% daalde om te sluiten op $ 50.480.

Stijgende concurrentie Tesla

De toenemende concurrentie van autogiganten als Ford en Volkswagen in het segment elektrische voertuigen in combinatie met het wereldwijde tekort aan microchips klinkt misschien niet als muziek in de oren van de Tesla-investeerders.

Wanneer we dat koppelen aan nieuws uit Shanghai, waar Reuters meldde dat de autofabrikant zijn plannen om zijn bestaande fabriek uit te breiden had onderbroken vanwege de onzekerheden in verband met de spanningen tussen de VS en China en nu heeft de terugval van het accepteren van bitcoins het aandeel al meer dan 10% doen dalen deze week. Analisten zijn van mening dat het aandeel mogelijk volatiel en onder druk blijft vanwege de op handen zijnde inflatie.