KKR & Co. verhoogt dividend met 7 procent vanwege sterke winst

KKR & Co. Inc. is een grote wereldwijde investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in het aanbieden van kapitaalmarkten en verzekeringsoplossingen, evenals in alternatief vermogensbeheer. Sinds begin 2021 had KKR & Co. Inc. meer dan 375 private equity-investeringen in portefeuillebedrijven voltooid, voor een totale transactiewaarde van meer dan $ 650 miljard.

Bijna 41 procent van de inkomsten van het bedrijf werd gegenereerd uit carry-rente, 23 procent uit managementvergoedingen, 22,5 procent uit transactiekosten en de rest uit vergoedingen voor kostenvergoedingen van GP-kapitaalmonitoring en diverse andere vergoedingen in 2020.

Veel groei dit jaar

In 2021 rapporteerde KKR & Co. een sterke groei in het eerste kwartaal, meer bepaald $ 4,56 miljard aan inkomsten, terwijl de aan vergoedingen gerelateerde inkomsten van het bedrijf met 41,1 procent stegen tot $ 363,8 miljoen en niet-GAAP-inkomsten van 75 cent, wat 11 cent hoger is dan de consensus. schattingen. Het beheerd vermogen steeg ook tot $ 288 miljard aan het einde van het eerste kwartaal, van $ 186 miljard aan het einde van 2020.

Volgens marktanalisten heeft KKR & Co. Inc. goede vooruitzichten voor de komende kwartalen en het koersdoel van de private equity-firma voor de aandelen is onlangs verhoogd door Credit Suisse , daarbij verwijzend naar de sterke financiële resultaten van het eerste kwartaal.

Hetzelfde geldt voor Deutsche Bank , die ook haar schattingen verhoogde op basis van 'goede' Q1-cijfers. KKR & Co. verhoogde het driemaandelijkse dividend naar $ 0,145 per aandeel, met respectievelijk 7,4 procent, wat resulteert in een termijnrendement van 1,01%. Dividenden zijn betaalbaar op 1 juni 2021 aan aandeelhouders die geregistreerd zijn vanaf 17 mei 2021.