Chevron sluit het Tamar-gasplatform bij Israël

 • Chevron (CVX) zegt dat het het aardgasplatform Tamar voor de kust van Israël heeft gesloten in opdracht van het ministerie van Energie van het land, na een escalatie van geweld in het land.
 • Chevron zegt dat de productie normaal doorgaat vanaf het grotere Leviathan-gasplatform, het andere offshore-bezit in de regio.
 • Het Tamar-platform bevindt zich dichter bij Gaza dan Leviathan, wiens platform verder naar het noorden uit de kust van Israël ligt, dicht bij de haven van Haifa.

  De omzet van het bedrijf uit San Ramon over dit jaar komt uit op 139.93 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het concern 94.47 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  Chevron Mcdonalds Siliconvalley ©

  Chevron
  Chevron


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 10.14 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 5.37 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 19.28 uit.

  Fors dividend Chevron

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5.3 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 5.12 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een prima 3.08 procent.

  Laatste analistentaxaties rond de 82 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, ABN AMRO en Citigroup .

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 194.92 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 19 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 113 dollar.

  Koershistorie Chevron 2007-2021

  koersgrafieken chevron

  Het aandeel sloot donderdag op 103.56 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.