Analisten: Pricesmart Inc op stoom voor recordomzet

Pricesmart Inc komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Het analistengilde stelt dat Pricesmart Inc behoorlijk op toeren is. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 3,15 miljard dollar. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 3 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pricesmart Inc in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De meeste analisten anticiperen voor 2018 op een recordnettowinst van 95 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3,2 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 27 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 0,88 cent per aandeel. Pricesmart Inc's dividendrendement komt hiermee uit op 1,02 procent. Het doorsnee dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een summiere 0,42 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Pricesmart Inc's totale beurswaarde 2,63 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 86,4 dollar.

Koershistorie Pricesmart Inc van 2007 tot 2018

koersgrafieken pricesmartinc

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.