India in gesprek met Pfizer om 50 mln doses COVID-19-vaccin te verkrijgen

 • India is in gesprek met Pfizer (NYSE:PFE) om 50 miljoen doses van zijn coronavirusvaccin aan te schaffen, volgens een rapport van de New York Times.
 • Pfizer was bereid om India van juli tot oktober 50 miljoen vaccindoses te leveren en heeft details over de werkzaamheid van het medicijn gedeeld met gezondheidsautoriteiten.
 • De regering overweegt echter nog steeds de eis van het bedrijf voor vergoeding van kosten die verband houden met ernstige bijwerkingen, aldus functionarissen.
 • India heeft geen enkele fabrikant schadeloosstelling of bescherming tegen wettelijke aansprakelijkheid gegeven, maar zal waarschijnlijk het verzoek van Pfizer inwilligen.
 • "We onderzoeken dit verzoek en we zullen beslissingen nemen in het grotere belang van mensen en op basis van verdiensten", zegt Vinod Paul, hoofd van het vaccinatieprogramma van de Indiase regering.
 • Pfizer heeft schadevergoeding gekregen in verschillende landen waar het vaccin al in gebruik is, waaronder de VS

  Morgen komt het Amerikaanse Pfizer met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit New York City volgens de analisten uit op 73.07 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het concern 41.91 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  Pfizer Rotterdam noord ©

  Pfizer
  Pfizer


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 21.48 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.75 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 10.44 te liggen.

  Fors dividend Pfizer

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.57 dollar verwacht. Pfizer 's dividendrendement ligt dus op 4.01 procent. Het gemiddelde dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 1.39 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 42 dollar

  Goldman Sachs , JP Morgan en Barclays gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 216.66 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel 20 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 30 en de 43 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Pfizer

  aandelenanalyse pfizer

  Het aandeel sloot vrijdag op 39.15 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.