FED zou Deutsche Bank bestraffen voor nalevingsproblemen

 • Deutsche Bank (NYSE:DB) ontving persoonlijke waarschuwingen van de Federal Reserve dat haar nalevingsprogramma's niet robuust genoeg zijn en mogelijk niet voldoen aan de beloften die het in eerdere overeenkomsten heeft gedaan, meldt Bloomberg, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak.
 • Een woordvoerder van Deutsche Bank vertelde de verslaggever van Bloomberg dat het bedrijf geen commentaar geeft op de communicatie met zijn toezichthouders.
 • Huidige CEO Christian Sewing werd in 2018 benoemd tot CEO van de bank om na jaren van schandalen en verliezen de grootste geldschieter van Duitsland te herzien.
 • In januari stemde de bank ermee in om $ 100 miljoen te betalen voor het overtreden van anti-omkopingswetten. In de afgelopen 10 jaar raakte het ook verstrikt in de Danske Bank , 1MDB en Libor-riggingschandalen.

  De omzet van het concern uit Frankfurt over dit jaar komt uit op 23.92 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors minder dan de omzet over 2020 toen het concern 26.83 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Deutsche Bank in beeld plus taxaties 2020

  fundamantele data

  Deutsche Bank Emmerich ©

  Deutsche Bank
  Deutsche Bank


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1.85 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 82 cent over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 15.09 te liggen.

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 19 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 1.54 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een zeker aantrekkelijke 2.91 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 25.57 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 42 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 7 en de 13 euro.

  Koershistorie Deutsche Bank van 2007 tot 2020

  fundamantele data deutschebank

  Het aandeel sloot vrijdag op 12.37 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.