Consensus Astrazeneca plc naar houden

De consensus over de Engelse farmaciegigant Astrazeneca plc is richting houden gegaan. Momenteel is het houdadvies het zwaartepunt van de uitstaande adviezen. Het aandeel noteert nu rond de 450 pence onder het gemiddelde koersdoel van 3005 GBp (+18% verschil). De laatste tijd daalt de koers behoorlijk wat resulteert in dat het aandeel nu de laagste koerswinstverhouding sinds 2004 heeft (gemeten met de winst uit het vorige jaar).

De huidige forward pe staat op 12,98, dit is 1 punt lager dan in 2006 en zo'n drie punten lager dan in 2005 en 2004. De dalende koerswinstverhouding wordt vooral versterkt door de stijgende winst per aandeel (sinds 2004 ieder jaar gestegen). Binnen de sector staat het aandeel er middelmatig voor en wordt het net zo gewaardeerd als Glaxosmithkline; de consensus sterk op houden. Vakgenoot Sanofi-Aventis krijgt recent veel koopadviezen. De Analist-rating voor Astrazeneca plc staat op drie sterren.

Op 26 juli presenteerde het bedrijf haar resultaten over het eerste halfjaar. Het bedrijfsresultaat kwam uit 4,14 miljoen dollar. De nettowinst bedroeg over deze periode 3,01 miljoen dollar. De verwaterde winst per aandeel komt hiermee uit op 1,97 dollar. Op 1 november worden de resultaten over de eerste negen maanden en Q3 gepresenteerd.