Analisten zien goede resultaten bij Ahold

Vanochtend heeft Ahold haar cijfers over het derde kwartaal gepresenteerd. Het voedingsmiddelenconcern realiseerde een omzetstijging van 3,9%. Ahold meldde verder dat het goede resultaten behaald heeft in de Verenigde Staten en dit de omzet positief heeft beïnvloed. Analisten reageren vooralsnog positief op de cijfers.

Resultaten
De omzet van Ahold kwam in het derde kwartaal uit op 5,8 miljard euro en is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar een stijging van 3,9%. In dezelfde periode vorig jaar kwam de omzet uit op 5,6 miljard euro. Analisten rekenden op een omzet van 5,65 miljard euro. Het onderdeel Albert Heijn behaalde een omzet van 2,0 miljard euro en dit betekende een stijging van 12,2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Verenigde Staten
Ahold behaalde met het onderdeel Stop&Shop/Giant Landover een omzet van 2,6 miljard euro dit betekent weliswaar een daling van -3,1%, maar gemeten in dollars is dit een stijging van 4,4%. Consumenten in de Verenigde Staten kwamen vooral af op prijsverlagingen van producten. De Verenigde Staten is goed voor de helft van de omzet van Ahold .

Voorzichtigheid
Het Nederlandse Ahold gaf verder aan dat het waakzaam is over de huidige economische malaise in de wereld en te zullen reageren op iedere wijziging in het gedrag van consumenten.

Analisten
Analist Ton van Ooijen van Kepler Research meldde dat Ahold een goede prestatie heeft behaald met name door de resultaten die behaald zijn in de Verenigde Staten. Er wordt door Kepler Research een "buy" advies afgegeven voor het aandeel Ahold .

John David Roeg, analist bij ING Wholesale Banking zei dat dit de beste cijfers zijn over de afgelopen 5 jaar. De weg in de Verenigde Staten is eindelijk omhoog gevonden aldus de analist. Evenals Kepler geeft ook ING Wholesale Banking een "buy" advies af voor Ahold .

Fundamentals
Het Nederlandse Ahold krijgt 19 koop- en 8 houdadviezen. Daarnaast krijgt het bedrijf 5 verkoopadviezen toebedeeld. Het gemiddelde koersdoel van Ahold is 10,02 euro. De slotkoers van gisteren noteerde 7,50 euro.

De consensus van de analisten over de winst per aandeel Ahold is 0,67 euro. Het bedrijf keert een dividend van 0,16 euro uit aan zijn aandeelhouders. De koers-winstverhouding is volgens voorlopige raming uitgekomen op 11,19.