Analisten noemen Cognizant noch duur noch goedkoop

De koers van het aandeel Cognizant lijkt nu, mede door het laatste koersverlies van het aandeel, in lijn met de fair values van de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Cognizant op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 74,62 dollar. Dit is circa 2 procent meer dan de huidige koers van 73,46 dollar.

Barclays , Susquehanna en Citigroup gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Taxaties voor Cognizant vrij divers

aandelenanalyses

Het analistengilde stelt dat Cognizant behoorlijk op stoom is. De omzet van Cognizant over dit jaar komt uit op 14,81 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 13,49 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cognizant in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2018 uit van een recordnettowinst van een 2,22 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Cognizant 's resultaat per aandeel op een winst van 3,72 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 19,75.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,47 cent. Cognizant 's dividendrendement komt neer op 0,64 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een nihile 0,66 procent.

Laatste taxaties rond de 80 dollar

Cognizant 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 44,74 miljard dollar.

Historische beurskoersen aandeel Cognizant

koersgrafieken cognizant

Om 22.15 koerst het aandeel 0,69 procent hoger op 73,46 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.