Total, Exxon werken samen om koolstofafvangproject in Frankrijk te bestuderen

 • TotalEnergies (TTE) en Exxon Mobil (XOM) behoren tot de bedrijven die zich hebben aangemeld om een ??potentieel project voor het opvangen en opslaan van koolstof in Frankrijk te bestuderen.
 • De groep, waartoe ook Air Liquide (OTCPK:AIQUF), Borealis (OTCPK:BOREF) en Yara (OTCPK:YARIY) behoren, heeft een memorandum van overeenstemming ondertekend om de ontwikkeling van CO2-infrastructuur te onderzoeken om het industriële bekken dat zich in in de Franse regio Normandië.
 • De groep zegt dat het haar doel zal zijn om de CO2-uitstoot tegen 2030 met maximaal 3 miljoen ton per jaar te verminderen, of gelijk aan de uitstoot van meer dan 1 miljoen personenauto's, waarbij de eerste fase bestaat uit het bestuderen van de technische en economische haalbaarheid van het project.
 • Los daarvan zegt TotalEnergies dat het zijn strategische samenwerking met Hyzon Motors verdiept, met als doel het voor vlooteigenaren gemakkelijker te maken om over te stappen op hernieuwbare waterstofbrandstof door hun bestaande infrastructuur en technologie te combineren.
 • De bedrijven zeggen dat ze zullen samenwerken om ecosystemen te ontwikkelen en te streven naar de productie van 80 vrachtwagens met waterstofbrandstofcellen voor de Franse klanten van TotalEnergies tegen 2023.
 • Total heeft onlangs plannen aangekondigd om Uber-chauffeurs in Frankrijk tegen dit jaar te voorzien van 20K oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

  De omzet van het bedrijf uit Parijs over dit jaar komt uit op 197.95 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 119.7 miljard euro bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Total Fina Elf in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyse

  Total raffinage Antwerpen ©

  Total
  Total


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 13.43 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Total Fina Elf 's resultaat per aandeel op een winst van 5 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 7.5.

  Fors dividend Total Fina Elf

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3.03 euro. Total Fina Elf 's dividendrendement komt dus op 8.08 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 3 procent.

  Recente koersdoelen rond de 42 euro

  De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van Berenberg, Independent Research en Deutsche Bank

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 97 miljard euro. 27

  Historische koersen Total Fina Elf 2007-2021

  aandelenanalyse totalfinaelf

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.