Blackstone investeert $ 250 miljoen voor meerderheidsbelang in Indiaas online leerplatform

  • In een poging om online onderwijs en de levering van digitale vaardigheden te versnellen, investeert Blackstone (NYSE:BX) $ 250 miljoen voor een meerderheidsbelang in Simplilearn, het in Bengaluru gevestigde online platform voor digitale vaardigheden. Times of India meldt dat, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak.
  • Blackstone's eerste private equity-investering in de technologieruimte voor consumenten in Azië en India waardeert Simplilearn volgens TOI op $ 400 miljoen. Het verwerft opbrengsten van Kalaari, Helion en Mayfield Fund dat $ 28 miljoen had geïnvesteerd in het online leerbedrijf.
  • Blackstone bevestigt de overeenkomst om een ??meerderheidsbelang in Simplilearn te verwerven, maar maakt de financiële voorwaarden niet bekend.
  • Simplilearn zal de financiering gebruiken om uit te breiden naar de VS en Europa en partnerschappen aan te gaan met wereldwijde universiteiten; in de komende 12-18 maanden zal het het aantal werknemers verdubbelen tot 3.000, en het zal personeelsopties terugkopen waarvan ongeveer 100 werknemers profiteren, meldt TOI, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak.
  • Simplilearn ondersteunt professionals in het begin tot het midden van hun loopbaan bij het verwerven van een verscheidenheid aan digitale vaardigheden. Het heeft 200.000 betaalde gebruikers en het gratis leerplatform SkillUp streeft ernaar om tegen 2023 5 miljoen gebruikers toe te voegen, volgens TOI.
  • De private equity-groep heeft tot dusver $ 50 miljard geïnvesteerd in India, inclusief IT-bedrijf Mphasis, Piramal Glass en een andere edtech-speler Aakash Educational Services, die onlangs door BYJU'S werd overgenomen voor ~ $ 1 miljard.

    Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit New York City volgens de analisten uit op 8.95 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 6.1 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Blackstone Group Inc in beeld plus taxaties 2021

    historische koersen

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.71 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 3.78 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 30.47 te liggen.

    De consensus van het dividend ligt op 3.2 dollar per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 2.78 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de gezondheidsproducten- en diensten levert een beperkt dividendrendement van circa 1.45 procent op.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 77.29 miljard dollar. 129

    Koershistorie Blackstone Group Inc van 2007 tot 2021

    historische koersen blackstonegroupinc

    Het aandeel sloot dinsdag op 115.16 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.