Blackstone neemt meerderheidsbelang in Spanx in deal ter waarde van $ 1,2 miljard

 • Blackstone (BX) wordt de eerste buitenstaander die investeert in Spanx, het bedrijf dat shapewear voor vrouwen hervormde, wanneer het een meerderheidsbelang verwerft in het bedrijf dat is opgericht door Sara Blakely in een deal ter waarde van $ 1,2 miljard.
 • Blakely behoudt een aanzienlijk eigendomsbelang in Spanx en wordt de uitvoerende voorzitter van het bedrijf wanneer de deal wordt gesloten.
 • De transactie stelt Spanx in staat om zijn digitale transformatie en e-commercekanaal te versnellen, zijn wereldwijde voetafdruk te vergroten en zijn productlijn uit te breiden. Blackstone (NYSE:BX) zal de investering doen via zijn Blackstone Growth- en Blackstone Tactical Opportunities-activiteiten.
 • Ze richtte het bedrijf op in 2000, een paar jaar nadat ze de voeten van haar panty met controletop had afgesneden om een ??gladde look te creëren voor haar crèmekleurige broek. Het bedrijf is sindsdien uitgebreid met beha's, compressie-ondershirts voor heren en activewear.
 • De transactie werd geleid door een volledig vrouwelijk Blackstone (BX) investeringsteam en de bedrijven zijn van plan om bij Spanx een volledig vrouwelijke raad van bestuur te vormen.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit New York City volgens de analisten uit op 10.22 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 6.1 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Blackstone Group Inc in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 5.3 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4.26 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 32.31 uit.

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 3.65 dollar. Het dividendrendement van Blackstone Group Inc ligt hiermee op 2.65 procent. Het doorsnee dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een summiere 1.27 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 92.37 miljard dollar. 162

  Om 20.54 staat het aandeel 1.37 procent hoger op 137.63 dollar.

  Koershistorie Blackstone Group Inc 2007-2021

  fundamenteel onderzoek blackstonegroupinc

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.