Tesla sluit deal voor nikkellevering met mijnwerker BHP

  • BHP zegt een overeenkomst te hebben getekend om Tesla (NASDAQ:TSLA) nikkel te leveren, een belangrijk metaal dat wordt gebruikt om batterijen voor elektrische voertuigen te maken, uit zijn Nickel West-activiteiten in West-Australië.
  • BHP zegt dat de bedrijven ook zullen samenwerken om de toeleveringsketen van batterijen te verduurzamen, maar financiële details worden niet bekendgemaakt.
  • Elon Musk van Telsa heeft eerder zijn bezorgdheid geuit over toekomstige leveringen van nikkel (LN1:COM) vanwege uitdagingen op het gebied van duurzame inkoop.
  • Voor BHP betekent de deal een ommekeer voor zijn Nickel West-activiteiten, die het bedrijf in 2019 probeerde te verkopen en het heeft veranderd om batterijfabrikanten te bedienen in plaats van traditionele industriële klanten.
  • BHP rapporteerde tijdens het juni-kwartaal lichte dalingen in de productie van ijzererts, koper en nikkel.

    Over 2021 verdient het bedrijf uit Palo Alto volgens de gepolste analisten uit op 49.8 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 31.54 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2021

    aandeel

    Tesla fabriek Tilburg ©

    Tesla
    Tesla


    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 5.65 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 5.24 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 136.38.

    De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividend van de automobielproducenten ligt op een prima 2.83 procent.

    Meest recente koersdoelen rond de 597 dollar

    Nord Landesbank, Credit Suisse en Jefferies & Co. gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 646.74 miljard dollar. 140

    Historische beurskoersen Tesla

    aandeel teslamotors

    Het aandeel sloot donderdag op 714.63 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.