Lilium sluit commerciële deal en strategische alliantie van $ 1 miljard met Azul

 • Om een ??wereldleider te zijn op het gebied van regionale elektrische luchtmobiliteit, heeft Lilium GmbH een commerciële deal van $ 1 miljard en een strategische alliantie getekend met de toonaangevende Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul S.A (NYSE:AZUL).
 • Lilium is van plan om met Azul samen te werken om het regionale hogesnelheidsvervoer radicaal te transformeren in een land dat bijna 100 miljoen binnenlandse vliegtuigpassagiers per jaar verwerkt.
 • Als onderdeel van de commerciële overeenkomst is Lilium van plan om 220 vliegtuigen voor Azul te verkopen voor gebruik in het netwerk dat naar verwachting in 2025 zal starten voor een totale waarde van maximaal $ 1 miljard.
 • David Neeleman, voorzitter van Azul, zei: "Sinds de oprichting van Azul 13 jaar geleden is de Braziliaanse luchtvaartmarkt verdubbeld, waarbij Azul bijna 60% van de groei heeft gerealiseerd. We weten hoe we nieuwe markten moeten creëren en laten groeien, en nogmaals, we enorme marktkansen zien door de Lilium Jet naar Brazilië te brengen."
 • Het bedrijf kondigde ook de benoeming aan van Tesla-veteraan Gabrielle Toledano en Henri Courpron in de Raad van Bestuur van Lilium N.V. na voltooiing van Lilium's bedrijfscombinatie met Qell Acquisition (NASDAQ:QELL).

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Barueri op 1.72 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2021 toen het concern 5.74 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Azul SA in beeld plus taxaties 2021

  beurskoers

  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettoverlies van 558 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 5.58 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op -3.81 te liggen.

  Voor dit jaar verwachten de analisten dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 7.01 miljard dollar. 72

  Historische koersen Azul SA 2007-2021

  beurskoers azulsa

  Het aandeel staat om 22.10 1.83 procent lager op 21.28 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.