Uitgebreide Dakota Access Pipeline begint service, zegt Energy Transfer

 • Energy Transfer zei dat het de uitstaande schuld tijdens het kwartaal met $ 1,5 miljard heeft verminderd, waardoor de langetermijnschuldvermindering van YTD op ~ $ 5,2 miljard komt.
 • De geplande uitbreiding van de Dakota Access Pipeline is in gebruik genomen met een grotere systeemcapaciteit van ~750K bbl/dag van 570K bbl/dag eerder, zei het bedrijf tijdens de conference call over de inkomsten, zoals gerapporteerd door Reuters.
 • De nominaties in augustus voor de uitgebreide DAPL-capaciteit zijn aanzienlijk toegenomen, zei co-CEO Marshall McCrea naar verluidt tijdens de oproep.
 • Het bedrijf zei ook dat het in juni van start ging met zijn uitbreidingsproject van Cushing naar Nederland, dat connectiviteit biedt voor het transport van ruwe olie van DJ Basin en Cushing, Okla., naar zijn terminal in Nederland, Texas.
 • "We zijn nu in staat 65K bbl/dag olie [op de uitgebreide pijplijn] te vervoeren en we zien een gestage groei in volumes", zei co-CEO Thomas Long, eraan toevoegend dat het bedrijf vooruitgaat met een tweede fase die de capaciteit zal verhogen tot 120K bbl/dag en in dienst zal treden in Q1 2022.
 • Long zei ook dat de wachttijd voor goedkeuring door de mededingingsautoriteiten van de overname van Enable Midstream (NYSE:ENBL) van $ 2,6 miljard door Energy Transfer is verlengd na het tweede verzoek van de Amerikaanse Federal Trade Commission om informatie, maar hij verwacht nog steeds een onvoorwaardelijke goedkeuring van de deal door H2.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Dallas op 63.14 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 38.95 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Energy Transfer LP in beeld plus taxaties 2021

  historische koersen

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 5.82 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Energy Transfer LP 's resultaat per aandeel op een winst van 2.01 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 4.73 te liggen.

  Fors dividend Energy Transfer LP

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 61 cent. Energy Transfer LP 's dividendrendement komt neer op 6.41 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een magere 1.36 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 25.58 miljard dollar. 57

  Koershistorie Energy Transfer LP van 2007 tot 2021

  historische koersen energytransferlp

  Om 19.22 koerst het aandeel 2.27 procent lager op 9.51 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.