Ecopetrol tekent $ 3,6 miljard deal voor belang in energiebedrijf ISA

 • Ecopetrol (NYSE:EC) bevestigt dat het het belang van 51,4% van de Colombiaanse regering in Interconexión Eléctrica zal kopen voor 14,2 ton pesos ($ 3,58 miljard), een deal die naar eigen zeggen haar strategie zal bevorderen om een alomvattend energiebedrijf te worden.
 • Ecopetrol diende in januari zijn bod in om het overheidsbelang in ISA te kopen, en CEO Felipe Bayon had gezegd dat een deal waarschijnlijk tussen de 3,5 en 4 miljard dollar zou kosten.
 • De overname van ISA zal de geopolitieke risico's van Ecopetrol vergroten, aangezien het de activa van het bedrijf uitbreidt naar Brazilië, Chili en Peru, die allemaal met politieke vragen worden geconfronteerd

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Bogota op 21.24 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2021 toen het concern 50026.56 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Ecopetrol S.A. in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyses

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 3.74 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Ecopetrol S.A.'s resultaat per aandeel op een winst van 1.87 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 7.41 uit.

  Fors dividend Ecopetrol S.A.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 50 cent. Het dividendrendement van Ecopetrol S.A. ligt hiermee op 3.61 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 569.88 miljard dollar. 20

  Historische beurskoersen Ecopetrol S.A.

  aandelenanalyses ecopetrols.a.

  Het aandeel sloot dinsdag op 13.86 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.