Tesla streeft naar verkoop van voertuigen in uitdagende Indiase markt

 • Tesla (TSLA) komt dichter bij de verkoop van auto's in India na goedkeuring te hebben gekregen om verschillende modellen in het land te maken of te importeren.
 • Een bericht op de website van het Indiase Ministerie van Wegtransport en Snelwegen geeft aan dat vier verschillende TSLA-modellen zijn goedgekeurd voor gebruik op de wegen in India. Tests uitgevoerd door de toezichthouder op de voertuigen voldeden aan de eisen van de Indiase markt op het gebied van emissie, veiligheid en rijvaardigheid.
 • Tesla (NASDAQ:TSLA) staat nog steeds voor een lange weg in India naar enig betekenisvol marktaandeel vanwege de lage acceptatiegraad van EV's en de dure prijzen in vergelijking met de gemiddelde verkoopprijzen in de regio. Bovendien krijgen voertuigen met schone energie niet de belastingvoordelen die ze op andere markten zien.
 • Tata Motors, Maruti Suzuki, Hyundai, Bajaj Auto, Renault SA en Mahindra & Mahindra zijn enkele van de grote verkopers in India. Wat de toekomst betreft, wil de regering van premier Narendra Modi van het land een belangrijk productiecentrum maken door de binnenlandse productie aan te moedigen en de afhankelijkheid van invoer te verminderen.

  De omzet van het bedrijf uit Palo Alto over dit jaar komt uit op 50.03 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 31.54 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  Tesla Amerika Silicon Valley ©

  Tesla
  Tesla


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 5.61 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5.3 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 138.41.

  De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een relatief royale 2.78 procent.

  Jongste koersdoelen rond de 575 dollar

  De meest recente adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Sanford C. Bernstein & Co, ABN AMRO en Jefferies & Co..

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 663.88 miljard dollar. 75

  Het aandeel sloot vrijdag op 733.57 dollar.

  Koershistorie Tesla 2007-2021

  fundamenteel onderzoek teslamotors

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.