Intervest Offices verhoogt kapitaal

De aandeelhouders van vastgoedbevak Intervest Offices & Warehouses hebben voor 27,35 % van hun aandelen geopteerd voor de inbreng van hun dividendrechten in ruil voor nieuwe aandelen in plaats van de uitbetaling van het dividend in cash.

Nieuwe aandelen zorgen voor kapitaalverhoging

Dit leidt tot een kapitaalverhoging voor Intervest Offices & Warehouses van € 5,2 miljoen door middel van de creatie van 292.591 nieuwe aandelen, waardoor het totaal aantal aandelen Intervest Offices & Warehouses vanaf vandaag, 25 mei 2012, 14.199.858 bedraagt. De overige dividenden worden in cash uitbetaald voor een bruto totaal bedrag van € 17,5 miljoen.

NSI kiest voor dividend

De referentieaandeelhouder van Intervest Offices & Warehouses, het Nederlandse vastgoedfonds NSI , heeft voor 30 % van haar participatie in Intervest Offices & Warehouses ingetekend op het keuzedividend. De niet in cash uitbetaalde fondsen zullen door Intervest Offices & Warehouses aangewend worden ter financiering van de verdere uitbreiding van haar vastgoedportefeuille.

De effectieve afwikkeling van de dividenduitkering zal vandaag, vrijdag 25 mei 2012, plaatsvinden waarbij, in functie van de keuze van de aandeelhouder, de nieuwe aandelen, uitgegeven in ruil voor de inbreng van dividendrechten, zullen worden geleverd, of het dividend over 2011 in cash zal worden uitbetaald.

Per 29 mei nieuwe aandelen op de beurs

De nieuw gecreëerde aandelen noteren vanaf dinsdag 29 mei 2012 en zijn vanaf dan verhandelbaar op NYSE Euronext Brussels. De nieuwe aandelen zijn deelgerechtigd in de resultaten van Intervest Offices & Warehouses met ingang op 1 januari 2012 (eerste dividend betaalbaar in mei 2013).