Consensus blue chip supermarkten hoog

De consensus over de supermarktbedrijven Ahold , Delhaize en Tesco blijft hoog. Recent worden diverse adviezen voor deze aandelen opwaarts bijgesteld en worden koersdoelen verhoogd. Deutsche Bank verhoogde gisteren haar advies voor Tesco van houden naar kopen met een koersdoel van 500 GBp. Analist William Hobbs van zakenbank Barclays heeft ook zijn advies onlangs van houden naar kopen verhoogd. Vrees voor een neergang van de Britse conjunctuur alsmede overnameperikelen tussen Sainsburry en Morrisson hebben er toe geleid dat Tesco in 2007 geunderperformd heeft aldus analist Hobbs van Barclays . Het aandeel noteert nu op 14x de winst over 2008. Het koersdoel van 505 GBp is berekend op basis van een DCF-methode met een WACC (gemiddelde vermogenskostenvoet) van 7,50% en een groeivoet van 0%.

Friesland Bank gaf afgelopen maandag Ahold nog een houdadvies mee, geduid wordt op de dalende trend richting de 9 euro. Dit wordt door de analisten als een belangrijk punt gezien.

Binnen de sector wordt de voorkeur gegeven aan de grotere bedrijven. Voor het aandeel Laurus is de consensus nog steeds richting verkopen.