Koers Peugeot hard omlaag na winstwaarschuwing

De winstwaarschuwing die Peugeot vandaag af gaf hakt er behoorlijk in bij de beleggers. Op de beurs in Frankrijk verliest het aandeel bijna zes procent. De Franse autoproducent meldde dat over de eerste zes maanden van dit jaar de omzet 10,7 procent lager uit kwam. In Europa daalde Peugeot ’s marktaandeel van 13,9 tot 12,9 procent. Peugeot stelt dat het vooral te lijden heeft onder de recessies in Frankrijk, Spanje en Italië. Het bedrijf is in gesprek met vakbonden om te kijken naar de mogelijkheden voor bezuinigingen. Het sluiten van fabrieken in Frankrijk wordt niet uitgesloten.

Waardering Peugeot

<a href= Peugeot , autofabriek, autoproductie' align=middle/>
Peugeot fabriek in Trnava, Slowakije

Het aandeel Peugeot noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 11,89. De 5-jaars Shillers PE bedraagt -1,22. De automobielsector noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 8,28. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,13 procent. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,2. De sector wordt verhandeld op 1,36 maal haar intrinsieke waarde.

Verwachting resultaten 2012 Peugeot

Over het huidige jaar wordt een omzet van 27,22 miljard euro verwacht. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 61 cent.

Analisten over Peugeot

Het aandeel van de automobielproducent wordt door 22 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 14,46 euro. De beurskoers ligt zodoende 99 procent onder de fair value van de analisten. Om 13.07 noteert het aandeel 5,48 procent lager op 7,25 euro. Peugeot 's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 1,7 miljard euro.