Umicore start fabriek in Zuid-Korea

Umicore heeft vandaag de bouw van een fabriek voor NMC precursoren1 aangekondigd. Deze worden gebruikt voor de productie van lithium-ion kathodematerialen. De nieuwe fabriek zal worden gevestigd op een recent ontwikkelde industriële site in Cheonan, Zuid-Korea, dicht bij de belangrijkste kathodematerialenfabriek van Umicore . Verwacht wordt dat de fabriek eind 2013 in gebruik zal worden genomen, waarna de productie zal worden opgevoerd in 2014.

Eens volledig operationeel zal deze fabriek Umicore ’s bestaande productiecapaciteit voor NMC precursoren effectief verdubbelen. De investering wordt ondersteund door het Koreaanse ministerie van Kennis en Economie en de lokale autoriteiten van de provincie Choongchungnam en de stad Chunahan, die een cash subsidie hebben verstrekt.

Waardering Umicore

<a href= Umicore , Hoboken' align=middle/>
Umicore , Hoboken

Het aandeel Umicore noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 13,21. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 10,35. De sectorindustriële metalen noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 4,54. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,21 procent. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 2,11. De sector wordt verhandeld op 1,32 maal haar intrinsieke waarde.

Verwachting resultaten 2012 Umicore

De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 2,63 euro.

Analisten over Umicore

Het aandeel van de producent van industriële metalen wordt door 14 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 41,45 euro. De beurskoers ligt zodoende 19 procent onder de fair value van de analisten. Om 9.50 noteert het aandeel 1,47 procent lager op 34,75 euro. Umicore 's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 3,91 miljard euro.