Dividendkampioen Procter & Gamble zet dividend licht hoger

Het Amerikaanse conglomeraat Procter & Gamble blijft wederom haar dividend verhogen. Over het lopende kwartaal zal een dividend per aandeel van 56 dollarcent uitgekeerd gaan worden. Op basis van een gelijk dividend over de andere kwartalen dan komt het dividendrendement uit rond de 3,6 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,58 procent. De ex-dividenddatum is 20 juli en het dividend zal op 15 augustus uitgekeerd gaan worden.

Dividendkampioen

Procter & Gamble betaald al vanaf 1890 dividenden uit een heeft het dividend al in 56 opeenvolgende jaren verhoogd. Het aandeel noteert zo’n 7 dollar onder de fair value die analisten het toekennen (68 dollar versus de sluitingskoers van dinsdag van 61,55 dollar).

Waardering Procter & Gamble

Diverse merken van <a href= Procter & Gamble ' align=middle/>
Diverse merken van Procter & Gamble

Het aandeel Procter & Gamble noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 16,22. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 19,21. De de producent van huishoudelijke producten noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 9,81. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 2,85. De sector wordt verhandeld op 2,69 maal haar intrinsieke waarde.

Verwachting resultaten 2012 Procter & Gamble

Over het huidige jaar wordt een omzet van 83,9 miljard Amerikaanse dollar verwacht. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 3,81 Amerikaanse dollar.