Daimler start nieuw fabriek in China

De Duitse automobielproducent Daimler breidt haar activiteiten in China verder uit. Samen met haar jointventure partner Beijing Foto gaat het bedrijf ruim 135 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek voor vrachtwagens. Het is de bedoeling om de bouw hiervan per midden 2013 te laten starten. Op termijn moeten er hier zo’n 45.000 dieselmotoren per maand van de lopende band afkomen. Momenteel worden dergelijke dieselmotoren al in Europa en in Latijns-Amerika geproduceerd.

De fabriek zal medio 2014 moeten starten met de productie. De vrachtwagens zullen onder de merknaam Auman geproduceerd worden.

Waardering Daimler

Auman vrachtwagen
Auman vrachtwagen

Het aandeel Daimler noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 7,14. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 11,46. De automobielsector noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 8,06. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar per aandeel een dividend van 2,2 euro verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 6 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,13 procent. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,91. De sector wordt verhandeld op 1,36 maal haar intrinsieke waarde.

Verwachting resultaten 2012 Daimler

Over het huidige jaar wordt een omzet van 110,29 miljard euro verwacht. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 5,75 miljard euro. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 5,3 euro. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 14 procent.

Analisten over Daimler

Het aandeel van de automobielproducent wordt door 34 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 51,03 euro. De beurskoers ligt zodoende 35 procent onder de fair value van de analisten. Om 13.27 noteert het aandeel 0,96 procent hoger op 37,86 euro. Daimler 's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 40,35 miljard euro.