Apollo investeert $ 824 miljoen ter ondersteuning van de duurzame energieovereenkomst van NextEra Energy Partners

 • NextEra Energy Resources Partners (NYSE:NEP) stemt ermee in een belang van 50% te verwerven in een 2520 MW-portefeuille van hernieuwbare energie van NextEra Energy Resources Resources (NYSE:NEE), en Apollo Group Global Management (NYSE:APO) zegt dat het $ 824 miljoen zal investeren in een converteerbare aandelenportefeuille financieringsovereenkomst in de deal.
 • De portefeuille, die naar verwachting operationeel zal zijn op het moment van financiering, bestaat uit 13 wind- en zonne-energieactiva op utiliteitsschaal, waaronder drie met batterijopslag, die gediversifieerd zijn over de Amerikaanse energiemarkten.
 • NextEra Energy Resources Partners verwacht de activabelangen te verwerven voor $ 849 miljoen plus zijn aandeel in de totale belastingaandelenfinancieringen van de portefeuille, die op het moment van sluiting wordt geschat op $ 866 miljoen.
 • Het partnerschap verwacht dat de deal zal bijdragen aan een aangepaste EBITDA van $ 184 miljoen - $ 194 miljoen en CAFD van $ 58 miljoen - $ 67 miljoen, elk op een gemiddelde jaarlijkse run-rate basis van vijf jaar.
 • Eerder deze week rapporteerde NextEra Energy Resources beter dan verwachte Q3-resultaten, inclusief een recordkwartaal voor de productie van hernieuwbare energie.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Juno Beach over dit jaar ligt volgens de analisten op 1.12 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2021 toen de omzet 917 miljoen dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Nextera Energy Partners LP in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 322 miljoen dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2.19 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 39.41 te liggen.

  Fors dividend Nextera Energy Partners LP

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.62 dollar verwacht. Nextera Energy Partners LP 's dividendrendement komt hiermee uit op 3.04 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiesector ligt op een relatief royale 2.96 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 5.65 miljard dollar. 42

  Het aandeel sloot vrijdag op 86.3 dollar.

  Historische koersen Nextera Energy Partners LP 2007-2021

  fundamenteel onderzoek nexteraenergypartnerslp

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.