Cofinimmo verlengt leningen

Gisteren sloot Cofinimmo met succes een private plaatsing af van obligaties van 7,5 jaar, met vervaldatum op 07.02.2020, voor een totaal bedrag van € 100 miljoen. De obligaties bieden een vaste coupon van 3,59% aan, jaarlijks betaalbaar op 7 februari, met een eerste korte coupon.

Schulden verlengd

De obligaties werden geplaatst bij een beperkt aantal institutionele investeerders. De netto opbrengsten van deze uitgifte laten Cofinimmo toe haar herfinancieringsbehoeftes te dekken tot het einde van het jaar 2013 and haar financiële middelen verder te diversifiëren. Deze transactie verlengt daarboven de gemiddelde looptijd van de schuld tot 4 jaar.

Waardering Cofinimmo

Cofinimmo
Cofinimmo

Het aandeel Cofinimmo noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 11,55. De 5-jaars Shillers PE bedraagt -2,27. De sector onroerend goed noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 12,21. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 5,47 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,86. De sector wordt verhandeld op 0,81 maal haar intrinsieke waarde.

Analisten over Cofinimmo

Het aandeel van het vastgoedbedrijf wordt door 6 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 97,64 euro. De beurskoers ligt zodoende 8 procent onder de fair value van de analisten. Cofinimmo's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 1,23 miljard euro.

Om 11.03 noteert het aandeel 0,50 procent hoger op 90,09 euro.