Soros ziet brood in goed presterend Wal-Mart

Het Amerikaanse supermarktconcern Wal-Mart Stores maakte recent zijn resultaten over het afgelopen kwartaal bekend, welke voor analisten overwegend positief waren, en verhoogde daarnaast zijn outlook voor het gehele boekjaar. Ondertussen is ook bekend geworden dat beursgoeroe George Soros de gedurende het tweede kwartaal een fors aantal aandelen heeft ingeslagen.

Wal-Mart Stores presenteerde op 16 augustus zijn resultaten over het fiscale tweede kwartaal van 2012, dat eind juli eindigde. Het bedrijf zag de winst oplopen met 5,7% tot 4,02 miljard dollar, of 1,18 dollar per aandeel. Daarbij kwam de winst uit voortgezette activiteiten eveneens uit op 1,18 dollar per aandeel.

De omzet steeg in de dezelfde periode met 4,5% tot 114,3 miljard dollar, waar analisten deze gemiddeld raamden op 115,75 miljard dollar. Al met al vonden zij de cijfers echter goed, maar niet geweldig.

Voor het huidige kwartaal verwacht Wal-Mart Stores een vergelijkbare toename van de omzet van 1-3%. Daarnaast verhoogde het bedrijf de verwachting voor de winst uit voortgezette activiteiten voor het gehele boekjaar van 4,72-4,92 dollar per aandeel tot 4,83-4,93 dollar per aandeel.

Soros slaat in

Opvallend is dat George Soros gedurende het tweede kwartaal 4,8 miljoen aandelen Wal-Mart Stores heeft inkocht, waar Soros Fund Management ongeveer een jaar geleden het aandeel nog verliet. Het aandeel werd echter in het tweede kwartaal tegen een erg laag niveau verhandeld vanwege de aantijgingen van omkoperij in Mexico en Soros zag blijkbaar zijn kans schoon. Sindsdien steeg de koers met 14%, terwijl de S&P 500 met 2% daalde.

Wal-Mart Stores wordt meestal gezien als een veilige belegging wanneer er zorgen zijn over de richting van de mondiale economie en de aandelenmarkten. Soros wijst erop dat er negatieve verwachtingen zijn over de wereldeconomie en hij mede daarom aandelen Wal-Mart Stores heeft opgenomen in zijn portefeuille.

Analisten zijn overwegend positief over het aandeel. Er staan 9 koopadviezen uit, tegenover 6 houd- en 2 verkoopadviezen. Wel zien zij gemiddeld geen opwaarts potentieel meer voor de koers, gezien het gemiddeld koersdoel van 69,28 dollar tegen een huidige koers van ongeveer 72 dollar.