Amazon maakt belang in Rivian bekend terwijl race voor elektrische vrachtwagens een nieuwe wending neemt

  • Amazon (AMZN) maakt bekend een belang te hebben in Rivian Automotive (RIVN). De e-commercegigant in Seattle zei eerder dat het van plan is 100.000 elektrische bestelwagens van de automaker te kopen voor zijn bezorgvloot.
  • De Rivian-investering wordt op één hoop gegooid met andere Amazon-aandelenbeleggingen waarvan de bekendgemaakte waarde niet wordt verantwoord volgens de equity-methode en zonder gemakkelijk te bepalen reële waarden.
  • Volgens de indiening van AMZN: "Per 31 december 2020 en 30 september 2021 zijn beleggingen in aandelen niet verantwoord volgens de equity-methode en zonder gemakkelijk te bepalen reële waarde, inclusief preferente aandelen van Rivian Automotive, Inc. die ongeveer 20 % eigendomsbelang, had een boekwaarde van $ 2,7 miljard en $ 3,8 miljard, en is opgenomen onder Overige activa op onze geconsolideerde balansen."
  • De elektrische pick-up van het bedrijf versloeg eerder deze zomer modellen van Tesla (NASDAQ:TSLA), Ford (NYSE:F) en General Motors (NYSE:GM) op de markt. Een SUV-model en Amazon-bestelwagens zijn ook in de maak. Rivian (RIVN) wordt gewaardeerd op bijna $ 80 miljard op basis van zijn laatste waarderingsronde en zijn IPO zal een van de grootste ooit in de autosector zijn, zelfs als die waardering niet standhoudt.
  • Rivian staat ook nog steeds op de radar van Ford (F), die zegt dat het manieren zoekt voor mogelijke samenwerking, en een nauwe neef is van Jeff Bezos' Blue Origin (BORGN), die onlangs Rivian-voertuigen presenteerde tijdens een lancering.

    De omzet van het concern uit Seattle over dit jaar komt uit op 470.4 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 386.06 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2021

    aandelenanalyses

    Amazon Silicon Valley ©

    Amazon
    Amazon


    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 21.11 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 40.94 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor een erg hoge 86.49.

    Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een nihile 1.49 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 1763.27 miljard dollar. 13

    Het aandeel sloot dinsdag op 3540.7 dollar.

    Koershistorie Amazon 2007-2021

    aandelenanalyses amazon

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.