Omzet en nettoresultaat Zenitel omhoog

In de eerste helft van 2012 steeg de omzet met 4.5 percent tot 31.6 miljoen, ten opzichte van EUR 30.2 miljoen in dezelfde periode van vorig jaar. Zowel de Secure Communication Systems (SCS) activiteiten als de Caribische Netwerk activiteiten realiseerden een groei van respectievelijk 4.5 en 5.1 percent. De groei van SCS wordt voornamelijk verklaard door een toename van Scandinavische projecten terwijl de Caribische Netwerk operatie een stabiele omzet bleef genereren.

EBITDA omhoog

Voor de eerste jaarhelft van 2012 bedraagt de recurrente EBITDA EUR 2.2 miljoen. Dit is een toename met 14.0 percent ten opzichte van het jaar voordien. Het bedrijfsresultaat (EBIT) nam toe met 37.4 percent tot EUR 1.0 miljoen. Naast de omzetgroei blijft Zenitel baat hebben bij de vermindering van de kosten en de verbetering van de marges die we de laatste twee jaren hebben gerealiseerd.

Het nettoresultaat bedraagt EUR 0.3 miljoen, ten opzichte van EUR 0.2 miljoen vorig jaar. Tijdens de eerste zes maanden van 2012 bleef Zenitel haar schulden verder afbouwen wat leidde tot een daling van de leningen met EUR 1.4 miljoen en een daling van de provisies met EUR 0.4 miljoen.