J&J verwacht tegen 2025 14 nieuwe medicijnen aan te vragen

  • Johnson & Johnson (JNJ) is van plan om tegen 2025 aanvragen in te dienen voor 14 nieuwe medicijnen, met een gemiddelde piekverkoop van $ 4 miljard voor elk van hen, vertelt een bedrijfsleider aan Reuters.
  • Onder de topprogramma's benadrukte Janssen Pharmaceutical Global Head of Research Mathai Mammen een medicijncombinatie voor niet-kleincellige longkanker, een anticoagulans in ontwikkeling met Bristol Myers Squibb (BMY), en een vaccin tegen respiratoir syncytieel virus.
  • Hij zei ook dat de recente aankondiging dat J&J zou worden opgesplitst in afdelingen voor consumentengezondheid en farmaceutische producten, geen invloed zou hebben op de R&D-uitgaven.
  • Mammen voegde eraan toe dat het bedrijf kijkt naar de ontwikkeling van aanvullende vaccins met behulp van zowel de adenovirusvectortechnologie in zijn COVID-19-vaccin als mRNA.

    Over 2021 verdient het bedrijf uit New Brunswick volgens de gepolste analisten uit op 94.25 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 82.58 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Johnson & Johnson in beeld plus taxaties 2021

    historische koersen

    Johnson&Johnson kantoor Janssen ©

    Johnson&Johnson
    Johnson&Johnson


    Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 26.16 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 9.8 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 16.62 uit.

    De consensus van het dividend ligt op 4.16 dollar per aandeel. Johnson & Johnson 's dividendrendement komt hiermee uit op 2.55 procent. Het doorsnee dividendrendement van de gezondheid ligt op een nihile 1.27 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 22 november een interim-dividend van 1060 dollar uit zal gaan keren.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 428.81 miljard dollar. 14

    Het aandeel sloot vrijdag op 162.89 dollar.

    Historische beurskoersen Johnson & Johnson

    historische koersen johnson&johnson

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.