Johnson & Johnson krijgt groen licht voor faillissementsstrategie voor talkrechtszaken

.

 • Een rechter van de faillissementsrechtbank heeft het verzoek van Johnson & Johnson om een ??faillissementsstrategie te gebruiken om 38K rechtszaken af ??te handelen met betrekking tot zijn talkproducten die tegen het bedrijf aanhangig zijn, ingewilligd, meldt The Wall Street Journal.
 • De uitspraak van rechter Michael Kaplan van de U.S. Bankruptcy Court in Trenton, N.J., zal een dochteronderneming van J&J, LTL Management, in staat stellen door te gaan met de Chapter 11-aanvraag.
 • Kaplan schreef dat het faillissementsplan van J&J niet te kwader trouw was gedaan, maar eerder om massale rechtszaken op te lossen.
 • De advocaten van de eisers hadden aangevoerd dat het faillissementsplan deel uitmaakte van een "Texas Two-Step" juridische manoeuvre om mogelijke uitbetalingen in verband met beschuldigingen dat de talkproducten van J&J (JNJ +4,5 %) kanker veroorzaakten, tot een minimum te beperken.
 • In de slotpleidooien eerder deze week voerden de advocaten van J&J aan dat de advocaten van de eisers wilden dat het faillissementsplan werd afgewezen, zodat ze mogelijk hogere uitbetalingen in juryrechtspraak konden zoeken.

  De omzet van het bedrijf uit New Brunswick over dit jaar komt uit op 96.33 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 93.78 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Johnson & Johnson in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyses

  Johnson&Johnson Janssen Leiden Nederland ©

  Johnson&Johnson
  Johnson&Johnson


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 27.24 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 10.26 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 17.41 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4.45 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 2.49 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een nihile 1.37 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 470.27 miljard dollar. 11

  Om 16.05 koerst het aandeel 0.24 procent lager op 178.64 dollar.

  Historische koersen Johnson & Johnson 2007-2021

  aandelenanalyses johnson&johnson

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.