Caterpillar handhaaft outlook 2012

s’Werelds grootste producent van zwaar materieel, het Amerikaanse Caterpillar , gaf gisteren aan dat het haar verwachtingen over het lopende boekjaar handhaaft. Eerder dit jaar werd tijdens de publicatie van de Q2-resultaten op 26 juli de verwachting al verhoogd. Caterpillar houdt hier nu aan vast en verwacht een 30% hogere winst per aandeel van 9,60 dollar. De eerdere verwachting lag 13 procent lager. Over het lopende jaar wordt nu een omzet tussen de 68 en de 70 miljard dollar verwacht.

Caterpillar merkt dat de vraag vanuit Noord-Amerika en van de internationale mijnbouwbedrijven aan het toenemen is. Ruim 25 procent van Caterpillar ’s omzet komt uit China. Eerder deze week kondigde de Chinese regering 2 grote infrastructuurprojecten aan waaronder de bouw van ruim 2000 kilometer aan snelwegen.

Waardering Caterpillar

Materiaal van <a href= Caterpillar ' align=middle/>
Materiaal van Caterpillar

Het aandeel Caterpillar noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 8,95. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 16,78. De sector industriële bouwkunde noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 10,68. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar per aandeel een dividend van 1,94 Amerikaanse dollar verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 2 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,74 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 5,71. De sector wordt verhandeld op 3,17 maal haar intrinsieke waarde.

Analisten over Caterpillar

Het aandeel van het industriële bouwkundige bedrijf wordt door 20 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 114,81 Amerikaanse dollar. De beurskoers ligt zodoende ruim 30 dollar onder de fair value van de analisten. Caterpillar 's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 70,06 miljard Amerikaanse dollar.

Verwachting resultaten 2012 Caterpillar

Over het huidige jaar wordt een omzet van 68,77 miljard Amerikaanse dollar verwacht. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 6,39 miljard Amerikaanse dollar. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 9,61 Amerikaanse dollar. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 49 procent. Gisteravond sloot het aandeel 1,4 procent hoger op 85,98 Amerikaanse dollar.