Vodafone voert de concurrentiestrijd op

Vodafone heeft donderdag aangekondigd de mobiele markt te willen veroveren door 250 miljoen euro aan nieuwe investeringen. Het Britse telecomconcern laat hiermee zien dat het over voldoende middelen beschikt, zeker na de eerder dit jaar aangekondigde overname van Cable & Wireless . Analisten houden zodoende vooralsnog onverminderd vertrouwen in het aandeel.

Concurrentieslag

Vodafone , momenteel de op een na grootste mobiele operator ter wereld, gaat 250 miljoen euro investeren om de concurrentieslag in mobiel internet te winnen. Hiermee wil het KPN , T-Mobile en kabelmaatschappijen Ziggo en UPC voor blijven.

De investering komt niet als een verrassing, aangezien Vodafone eind juli al meldde meer te willen investeren in zijn Nederlandse netwerk. In 2011 investeerde Vodafone ook al 250 miljoen euro in dit netwerk.

De investering volgt op de huidige ontwikkelingen van het mobiel internetgebruik door consumenten. Steeds meer mensen kijken via hun smartphone of tablet mobiel tv of bezoeken het internet.

Daarnaast wordt binnenkort het nieuwe netwerk LTE voor mobiele diensten beschikbaar, waardoor het bekijken van bijvoorbeeld video’s vele malen sneller gaat. Vodafone wil hierop inspringen door diensten of kortingen aan te bieden die consumenten ontvangen op hun mobiele apparaat wanneer zij in een winkel of restaurant staan.

Een goed voorbeeld hiervan is dat Facebook bij Vodafone centraal staat voor de klantenservice, terwijl ook Twitter een steeds belangrijkere positie inneemt. Door zich op deze platformen goed te profileren speelt Vodafone in op het veranderende klantgedrag en wint het zodoende het vertrouwen van de consument.

Cable & Wireless kost 500 miljoen pond

Daarnaast maakte Vodafone recent nog bekend dat de integratie van Cable & Wireless ongeveer 500 miljoen Britse pond gaat kosten tot aan maart 2016, wanneer de integratie naar verwachting volledig is afgerond.

In april kondigde Vodafone de 1,04 miljard Britse pond kostende overname aan en het Britse telecomconcern verwacht dat in 2016 de cash flow zal zijn toegenomen met 150 tot 200 miljoen pond.

Vertrouwen bij beleggers

De investeringen en recente acquisitie tonen aan dat Vodafone over voldoende middelen beschikt. Dit zorgt voor vertrouwen bij beleggers en analisten. Laatstgenoemde hebben dan ook overwegend positieve adviezen voor het aandeel uit staan.

Momenteel staan er 18 koop-, 8 houd- en 4 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus positief is. Daarnaast bedraagt het gemiddeld koersdoel 254 Britse pond, wat een verwacht rendement genereert van ruim 43%.