Beleggers TomTom nog steeds op de blaren

Het aandeel TomTom voegt vandaag zonder nieuws van het bedrijf zelf ruim 14 procent toe op nipt onder de 4 euro. RTLZ-econoom Peter van Zadelhoff stelt dat dit eigenlijk maar een doekje op het bloeden is voor de meeste beleggers in het aandeel. Het aandeel noteert nog maar op een fractie van wat het in voorgaande jaren noteerde.

Bod op 6 euro?

De oprichters van TomTom hebben nog 47 procent van de aandelen in handen. Van Zadelhoff sluit niet uit dat beleggers anticiperen op een mogelijke overname van het restant van de aandelen door de oprichters. Analist Martijn den Drijver schetst dit scenario en stelt een koers van 6 euro voor die wellicht als overnameprijs zou kunnen dien. Voor het restant van de 53% dat in aandelen op markt zit zou dan ruim 750 miljoen euro nodig zijn. Dit geld zou weer uit de verkoop aan Apple van het eerder overgenomen TeleAtlas kunnen komen.

Apple zou door de koop van TeleAtlas dan de kaartendatabase krijgen en dit zou dan weer meer gewicht in de schaal kunnen brengen tegen o.a. Alphabet Maps. Analist den Drijver heeft het advies voor het aandeel kopen verhoogd bij een koersdoel van 6 euro.

Jos Versteeg: ik zie niet gebeuren dat Apple TomTom koopt

SNS: geen marge op kaarten nu niet van belang