Nieuws opgestapte topman Fugro slaat in als een bom

Het nieuws dat topman Steenbakker opstapt als topman bij bodemonderzoeker Fugro slaat in als een bom. Als reden voor het vertrek van Steenbakker wordt een verschil van inzicht genoemd tussen hem en de raad van bestuur. Paul van Riel neemt per direct de functie van Steenbakker over. Het aandeel noteert tegen het einde van de ochtend ruim 21 procent lager op 38,89 euro. Naast de wisseling van de macht bij het bedrijf gaf het bedrijf ook aan een lagere winst over dit jaar te verwachten.

De verwachting van het nettoresultaat werd vrijdag verlaagd naar 280 miljoen euro terwijl het bedrijf over 2011 nog 287,6 miljoen euro over hield.

Het nettoresultaat over dit jaar is inclusief de éénmalige baten door de verkoop van het belang van 10 miljoen euro in Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS). De omzet stijgt naar verwachting tot 2,9 miljard euro (2011: 2,57 miljard euro).

Topman Fugro opgestapt

Econoom Mathijs Bouman van RTLZ stelt dat onrust bij de top van een bedrijf bijna altijd voor onrust bij beleggers zorgt. Het feit dat beleggers niet weten wie aan het roer staat zorgt voor veel onzekerheid en dus neerwaartse druk op het aandeel aldus Bouman.

Onrust aan top nooit goed voor het aandeel

Top Fugro verkocht voor miljoenen aan opties en aandelen