Sarasin noemt Microsoft ondergewaardeerd

De analisten van het Zwitserse Sarasin blijven het aandeel Microsoft ondergewaardeerd noemen. De analisten roemen de operationele vrije kasstroom van het bedrijf. Over het afgelopen boekjaar dat per eind juni 2012 eindigde bedroeg deze 31,6 miljard dollar (4,6 miljard dollar meer dan over 2011). Het terugkopen van uitstaande aandelen zorgt voor een hoger dividendrendement zo stellen de analisten. Ondanks deze uitgaven heeft bedrijf zo’n 55 miljard dollar in kas (dat is circa 54% van het balanstotaal )zo schatten de analisten in.

Sarasin ziet discount t.o.v. sector

De koers/winst-verhouding voor volgend jaar wordt nu op 9,3 ingeschat. Het gemiddelde van de sector wordt op 14 ingeschat. Naast de lagere waardering op basis van deze variabelen zien de analisten ook ‘kortingen’ op basis de EV/ EBITDA , EV/EBIT en de EBIT/omzet. Het aandeel heeft de afgelopen 6 jaar ieder jaar de S&P 500 qua rendement verslagen.

Leer meer over online aandelen kopen

Leer meer over beleggen

Naast de sterke solvabiliteit stellen de analisten dat het bedrijf ook in de toekomst een stevige positie in nichemarkten kan hebben. De ontwikkelingen van de diverse cloud-computing diensten en de overname van Skype zullen het bedrijf waarschijnlijk geen windeieren leggen. Tevens wordt geduid op de sterke verkoopcijfers van Windows 8 en Windows 8 RT waardoor het bedrijf zeker een stevige positie behoudt ondanks de druk van concurrenten. De recente wisselingen aan de top zullen voor het bedrijf waarschijnlijk geen andere strategie betekenen zo is het oordeel van de analisten.

Een koersdoel geven de analisten niet af.